leukste babyfoto's maken van 0 tot 1 maand oude baby

Ontdek de leukste babyfoto’s die je van een 0 tot 1 maand oude baby kunt maken

Je bent net bevallen, waarschijnlijk moe, overweldigd en de hormonen schieten door je lichaam heen. Of je nu een behendige fotograaf bent of iemand die voor het eerst de camera gaat oppakken, waarschijnlijk wil je een miljoen babyfoto’s maken van je lieve wondertje.

Babyfoto’s die je niet wilt missen tijdens de eerste maand in het leven van jouw baby:​

 • Babyfoto’s met papa

  Elke vader is anders maar in de meeste gevallen is een baby slechts een idee totdat hij zijn eigen baby in zijn handen houdt. En dan.. Dan is het opeens één grote bijzondere magie. Zien hoe een volwassen man verliefd wordt op een inie mini kleine baby is genoeg om je hart te doen smelten. Maak er babyfoto’s van. Dit zijn onvergetelijke momenten die je keer op keer gaat willen terug zien.
 • Babyfoto’s met broertjes of zusjes

  Niets is zo bijzonder als het eerste moment dat je zoontje of dochtertje voor het eerst de nieuwe baby ziet. De nieuwsgierigheid als ze eindelijk het kleine baby’tje kunnen zien dat 40 weken in je buik heeft gezeten is één van de liefste dingen die je mee kunt maken en waar je babyfoto’s van kunt maken. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn en er kan gerust wat twijfel en jaloersheid zijn. Maak ook daar babyfoto’s van! Er komt een dag dat je kinderen ouder zijn en deze babyfoto’s terug gaan kijken. Het is dan geweldig leuk om te zien hoe de start met elkaar was. Ook als de start niet geweldig was kunnen ze daar achteraf waarschijnlijk hard om lachen bij het bekijken van de babyfoto’s.
 • Babyfoto’s met mama

  De meeste moeders voelen zich niet bepaald een fotomodel vlak na de geboorte. Zet je daar overheen. Achteraf zal je geen spijt hebben van de babyfoto’s die nu worden gemaakt. Geef de camera aan iemand anders of gebruik een statief als je een babyfoto zelf wilt maken. Doe wat ervoor nodig is om babyfoto’s te krijgen van jou en je baby samen. Deze babyfoto’s worden op een dag de meest waardevolle herinneringen van jouw en je kind.
 • Slapende baby babyfoto’s

  Wat is er vrediger en mooier dan een prachtige slapende baby. Pasgeboren babyfotografie is een vak apart en een gespecialiseerde fotograaf maakt van deze tijd vaak de mooiste babyfoto’s maar zelf kun je dit ook als je je goed inleest. Het allerbelangrijkste bij het maken van pasgeboren babyfoto’s is dat je baby zich op zijn/haar gemak voelt, het warm genoeg is en je een geluidje laat horen van bijvoorbeeld een kloppend hart of regen. Neem de tijd en overhaast niks. Babyfoto’s van baby’s in schalen en andere accessoires zijn ge-photoshopt. Dit wordt in werkelijkheid niet gedaan.
 • Babyfoto’s van grappige babygezichten

  De grappige gezichtjes van pasgeboren baby’s zijn geweldig. De open mond als ze lief gapen, de starende oogjes.. Niet altijd zijn de gezichten die je baby trekt vertroetelend maar ze zijn het altijd waard om te fotograferen. Dit deel van de snel voorbijgaande tijd in het leven van je baby wil je niet missen in je fotoalbum dus maak babyfoto’s van dat gezichtje. Je gaat er geen spijt van krijgen.
 • Babyfoto’s met de nadruk op de kleinheid

  Baby’s worden in een tijd van 3 maanden 2 keer zo groot. Je gaat heel, heel erg blij zijn als je babyfoto’s hebt gemaakt waarop duidelijk te zien is hoe mini, mini klein en schattig je baby’tje was in het begin. Er zijn allerlei manieren om hier babyfoto’s van te maken. Je kunt bijvoorbeeld een pop of knuffel bij je baby leggen zodat je later op de babyfoto ziet hoe klein je baby was. Je kunt ook bijvoorbeeld je eigen hand naast je baby leggen tijdens het maken van een babyfoto of gewoon heel veel ruimte op de foto leeg laten om te benadrukken hoe klein je baby hier was. Welke methode je ook gebruikt, benadrukken op je babyfoto’s hoe klein je baby was in de eerste maand is een must!
 • Babyfoto’s van de kleine details zoals handjes en voetjes

  Mini voetjes, kleine handjes, lieve lipjes, puntige wimpertjes.. Dit zijn de details die jouw baby maken. Wees creatief en probeer babyfoto’s van alle details te maken. Later zijn deze babyfoto’s belangrijk om je de kleine dingen te helpen herinneren die er dan niet meer zijn.
 • Babyfoto’s van je baby met bijzondere spullen

  Misschien heb je zelf iets gemaakt voor je baby of heb je de leukste dingen die je kon vinden voor hem/haar gekocht. Maak babyfoto’s van je baby met het favoriete doekje, het speelkleed en alles dat je gebruikt. Behalve dat het later leuk is om dit op babyfoto’s terug te zien helpt het ook om leuke baby herinneringen uit de eerste maand op te roepen. Ook is het leuk om te zien hoe de spullen er nieuw uitzagen en hoe ze eruit zagen nadat ze extreem veel waren gebruikt.
 • De eerste babyfoto van een serie maandelijks terugkerende babyfoto’s

  Maak de eerste babyfoto van een maandelijks terugkerende serie. Bijvoorbeeld een babyfoto die je elke keer op dezelfde plaats of met eenzelfde onderwerp erbij maakt. Voor veel mensen is zo’n serie babyfoto’s een favoriet. Elke maand maak je eenzelfde babyfoto waardoor je achteraf heel mooi het verhaal van het groeien van je baby ziet. Door alle nieuwe dingen en de hectiek wordt deze babyfoto in de eerste maand vaak vergeten. Zet hem dus op je lijstje zodat jij hem niet vergeet.
 • Babyfoto’s met je telefoon

  Niet elke babyfoto in de eerste maand hoeft met de beste camera te worden gemaakt. Gebruik de toegankelijkheid en eenvoud van de camera van je telefoon als dit nodig is. Gebruik zoveel mogelijk de beste camera die je bezit bij het maken van babyfoto’s in de eerste maand maar is je camera even niet in de buurt dan is je telefoon een prima alternatief voor het maken van mooie babyfoto’s. De beste camera is altijd de camera die je bij je hebt!
Er zijn nog veel meer babyfoto’s die je kunt maken in de eerste maand van het leven van je baby. Met bovenstaande voorbeelden heb je alvast wat inspiratie om je baby in de eerste maand van zijn/haar leven op een leuke manier vast te leggen. Het allerbelangrijkste; gefeliciteerd met de geboorte van jullie lieve baby. Geniet van elk moment met jullie kleintje!
Scroll naar boven