leukste maandelijkse babyfoto's uit het eerste levensjaar van een baby

Ontdek de leukste maandelijkse babyfoto’s die je in het eerste levensjaar van een baby kunt maken!

Dat schattige koppie, die lieve kleine handjes en voetjes, je baby is waarschijnlijk je favoriete foto onderwerp. En je bent niet alléén! Familie en vrienden willen deze foto’s maar al te graag zien. Je baby is al snel geen baby meer dus zorg ervoor dat je de leuke en unieke momenten niet mist nu je de mogelijkheid hebt om ze vast te leggen. Onderstaande babyfoto ideeën zorgen ervoor dat je jullie kleintje straks herinnert zoals hij/zij was.

Maandelijkse babyfoto ideeën

 • Lachende baby

  Maak elke maand een babyfoto op dezelfde plek van jouw baby die lacht. Later geeft dit een leuke herinnering en een mooie maandelijkse vergelijking van het groeiproces in het eerste jaar.
 • Baby’s mijlpaal van de maand

  Maak elke maand 1 babyfoto waarop te zien is welke mijlpaal jouw baby deze maand heeft bereikt. Er zijn voorgedrukte mijlpaal kaartjes verkrijgbaar waar de meeste baby mijlpalen op voorbedrukt zijn. Zelf iets maken kan natuurlijk ook heel leuk zijn. Heeft je baby zich in maand 3 voor het eerst omgedraaid? Maak dan iets visueels of laat je baby een voorbedrukt kaartje vasthouden waarop te zien is dat dit in de 3de maand voor het eerst is gelukt.
 • Babyfoto met een groei liniaal

  Als je baby oud genoeg is om te staan is dit het moment om te beginnen met het markeren van hun groei op een liniaal op de muur. Maak elke maand een babyfoto van de groei van je baby en verbaas je er later over hoe hard de groei van je baby in deze tijd is gegaan. Voordat je baby kan staan kun je hiermee al beginnen door een babyfoto te maken van jouw baby liggend naast een liniaal.
 • Baby date met papa

  Maak elke maand een babyfoto met papa erbij. Vanaf de geboorte tot aan de kleuterleeftijd is dit leuk om te doen. Papa is er altijd voor zijn kleine wondertje en babyfoto’s daarvan zijn later hiervan het bewijs. Jouw kindje zal zich later niets van deze tijd herinneren. Deze babyfoto’s zijn dan een geweldige manier om te zien hoe het vroeger samen met papa was.
 • Een kus van mama

  Kies een vaste locatie en geef je baby elke maand op die plek een kus. Hiermee leg je je oneindige liefde die geen tijd kent vast. Dit brengt direct dat geweldige liefdevolle gevoel terug als je later deze babyfoto’s terug kijkt.
 • Baby’s favoriete activiteit

  Van staren naar een lamp tot de voetjes vastpakken en een boekje lezen. Elke maand heeft je baby een favoriete activiteit. De favoriete activiteit van je baby veranderd snel. Maak er elke maand een babyfoto van. Dan heb je de herinneringen voor altijd. Voor veel mensen zijn dit achteraf de favoriete babyfoto’s omdat het direct een herinnering oproept van die leuke bijzondere babytijd.
 • Nieuwe dingen die jouw baby heeft geleerd

  Vanaf het moment dat je baby is geboren is hij/zij continu bezig nieuwe dingen te leren. Probeer elke maand een babyfoto te maken van dat wat jouw baby die maand heeft geleerd en leg de groei van de intelligentie van je kindje met babyfoto’s in een verhaal vast.
 • Babykleding die te klein wordt

  Als je een pasgeboren baby hebt is de kans groot dat familie of vrienden kleertjes geven waar de baby nog in kan groeien. Maak een foto met de te grote kleding en herhaal deze babyfoto elke maand. Al snel zal je zien dat de babykleding niet meer past. Later is dit super leuk om terug te kijken en is goed te zien wanneer en hoe snel je baby groeide in die tijd.
 • Waar je baby van streek van raakt

  Of het nou een te grote knuffelbeer is, de kat van de buren of de groente tijdens het avondeten, elke maand is er wel iets waarvan je baby van streek van raakt. Maak hier elke maand een babyfoto van en zie later op andere babyfoto’s terug hoe snel je baby heeft geleerd hiermee om te gaan. Dit is een leuke manier om in beeld te brengen dat hetgeen hem/haar eerst van streek maakte al snel geen probleem meer was.
 • Grootte vergelijking

  Neem het favoriete object van je baby, zet hem/haar ernaast en maak hier elke maand een babyfoto van. Dit geeft je later een goed idee van hoe groot hij/zij was en hiermee leg je de groei van je baby op een leuke manier vast.
 • Je baby die slaapt

  Niks ziet er vrediger uit dan een slapende baby. Zeker na een vermoeiende dag. Maak elke maand een babyfoto van je baby die slaapt. Als je deze babyfoto’s later samenvoegt heb je de leukste collage ooit.
 • Handjes en voetjes

  Neem elke maand een babyfoto van de handjes en voetjes van je baby. Later zie je heel mooi terug hoe ze groeide en zich klaarmaakte om de wereld ermee te veroveren.
 • Baby’s troep van de maand

  Welke troep heeft jouw baby gemaakt deze maand? Het is misschien vervelend om continu op te moeten ruimen maar later zijn babyfoto’s van de chaos die je kleintje heeft veroorzaakt een leuke herinnering aan deze tijd. Maak er elke maand een foto van. Je gaat er geen spijt van krijgen.
 • Baby met jullie huisdier

  Als jullie huisdier lief omgaat met jullie baby is de kans groot dat dit later één van zijn/haar beste vrienden wordt. Maak er één keer per maand een babyfoto van en zie hoe hun band groeit.​
Er zijn nog enorm veel andere ideeën voor babyfoto’s die je elke maand kunt nemen. Ik hoop dat je met bovenstaande lijst alvast bent geïnspireerd om het leven en de ontwikkeling van je baby op een leuke manier vast te leggen.
Scroll naar boven