Hoe vind je goede babyfotograaf voor pasgeboren baby fotoshoot

Hoe vind je de juiste babyfotograaf voor een pasgeboren baby fotoshoot?

De newborn fase van je baby is magisch en helaas ook heel snel voorbij. Je baby groeit snel en zal nooit meer het lieve, slaperige, perfecte, opgekrulde baby’tje zijn. Zo klein en lief dat je hem of haar nooit meer wilt loslaten. Zorg er dus voor dat je de juiste babyfotograaf inhuurt om dit moment mooi vast te leggen, zodat je door het bekijken van je foto’s altijd terug kan naar dit bijzondere moment.

Tips om de beste babyfotograaf te vinden voor jouw pasgeboren baby fotoshoot!

  1. Vraag het aan iemand uit je omgeving

   Ken je iemand uit je omgeving die al eens bij een babyfotograaf is geweest voor een newborn fotoshoot? Vraag dan naar zijn of haar ervaring met de babyfotograaf. Mensen vergeten al snel hoe iets was. Het is dus belangrijk specifieke vragen te stellen om hun geheugen een beetje op te frissen.

Vragen die je kunt stellen zijn:

   • Bij welke babyfotograaf ben je geweest voor je newborn fotoshoot?
   • Hoe vond je de kwaliteit van de foto’s?
   • Hoe ging de babyfotograaf om met je pasgeboren baby?
   • Had je tijdens de newborn fotoshoot een goed en vertrouwd gevoel?
   • Wat vond je minder goed aan de babyfotograaf?

Wat vond je minder goed aan de newborn fotoshoot?

  1.  
  2. Zijn de foto’s van de babyfotograaf technisch goed?

   Dit is een hele belangrijke! Als je een babyfotograaf zoekt voor je newborn fotoshoot, bekijk dan al zijn/haar foto’s. Bekijk de foto’s op de website, op de blog, op Facebook, op Pinterest, overal.
   Elke babyfotograaf zet zijn/haar beste newborn babyfoto’s op de website. Jij wilt graag weten of de babyfotograaf altijd mooie newborn babyfoto’s maakt of dat dit lucky shots waren. Kijk dus overal waar je kan naar de newborn babyfoto’s. Vaak staan op Facebook de foto’s van de laatste sessies van de babyfotograaf.

   Dingen waar je op kunt letten bij het bekijken van newborn babyfoto’s van een babyfotograaf:

   • Zijn alle babyfoto’s goed scherp?
   • Kun je elk detail van het gezicht van de baby goed scherp zien?
   • Zijn de babyfoto’s niet te licht of te donker?
   • Als de baby op de foto jouw baby zou zijn. Is dit dan hoe je wilt dat je newborn babyfoto’s eruit komen te zien?
   • Ziet de huidskleur van baby’s er natuurlijk uit? (Roze achtig en niet geel of zonbruin?)

 

 1. Zien de baby’s op de newborn babyfoto’s er veilig en comfortabel uit?

  Ik heb newborn babyfoto’s gezien van babyfotografen waarop piepkleine baby’s in ongemakkelijke posities in mandjes werden gelegd, in glazen schalen waren gestopt die op een koude vloer stonden en zelfs een baby die in een kom met koude M&M’s lag. Dit is verschrikkelijk. Populaire newborn babyfoto’s die mensen op internet zien waarbij baby’s in mandjes liggen of bepaalde houdingen aannemen zijn gephotoshopt. Een babyfotograaf die ervaring heeft met newborn baby’s legt jouw baby niet in een koude schaal. Dit is niet normaal. Houd je baby uit de buurt van mensen die zulke risico’s nemen. Het is het niet waard.

  Als baby’s er op een newborn babyfoto comfortabel uitzien zijn ze dat meestal ook geweest tijdens het maken van de babyfoto. Kijk bij het zoeken naar een newborn babyfotograaf of de baby’tjes er op alle babyfoto’s comfortabel uitzien. Vaak zie je hierdoor het verschil tussen een goede newborn babyfotograaf en een minder goede newborn babyfotograaf.

 2. Heeft de newborn babyfotograaf een bedrijf?

  Kun je de babyfotograaf bezoeken? Heeft hij/zij een fotostudio? Er is een reden dat sommige babyfotografen geen bezoekadres hebben of bijvoorbeeld geen fotostudio. Een kwalitatief goede newborn babyfotograaf die een bedrijf heeft en een locatie waar je naar toe kan, weet hoe je met mensen omgaat. Hij/zij weet wat erbij komt kijken om een bedrijf te runnen en doet dit ook.

  Een babyfotograaf die kwalitatief minder goede foto’s maakt en/of niet correct met een baby omgaat kan een locatie openen maar komt er snel achter dat de klanten wegblijven. Een newborn babyfotograaf met een eigen bedrijf biedt dus vaak een betere kwaliteit foto’s en een betere omgang met je baby en met jou.

 3. Vraag de babyfotograaf of je de foto’s van een volledige newborn fotoshoot mag zien?

  Je kunt elke babyfotograaf vragen om alle foto’s van een newborn fotoshoot te zien. Je gaat een heleboel geld betalen dus is het logisch dat je wilt zien wat hij of zij daadwerkelijk kan. Wat een newborn babyfotograaf kan is niet af te zien aan een paar babyfoto’s op een website. Alle foto’s van één newborn fotoshoot geven je een heel goed beeld van hoe goed de babyfotograaf echt is.

  Vraag alles wat in je opkomt. Vraag bijvoorbeeld:

  • Of je de ruimte mag zien waarin een newborn fotoshoot wordt gemaakt?
  • Of de babyfotograaf verzekerd is.
  • Welke opleiding de babyfotograaf heeft gevolgd.
  • Hoe lang de babyfotograaf al newborn fotoshoots doet.  Vraag, vraag, vraag. Huur niet zomaar een babyfotograaf in omdat hij/zij goedkoop is en er een paar newborn babyfoto’s op een website staan. Zorg ervoor dat je waar krijgt voor je geld. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk babyfoto’s uit deze periode van het leven van je kindje later zijn.

Vragen voor de babyfotograaf die jouw newborn fotoshoot gaat doen

Heb je de juiste babyfotograaf voor jouw newborn fotoshoot gevonden? Fijn dat het is gelukt!
Hier vind je nog een paar vragen die je aan de newborn babyfotograaf van jouw keuze kunt stellen om onduidelijkheden te voorkomen:

 • Wat krijg ik als ik een newborn fotoshoot laat doen en waar moet ik extra voor betalen?
 • Hoe lang duurt een newborn fotosessie?
 • Welke soort kleertjes kan ik mijn baby het beste aandoen?
 • Wat gebeurt er als ik een afspraak heb gemaakt en mijn baby voelt zich niet op zijn gemak zodat mooie newborn babyfoto’s maken niet lukt?

Heel veel succes met het vinden van de juiste babyfotograaf voor jouw newborn fotoshoot!
Als je mijn tips meeneemt in je zoektocht naar de juiste babyfotograaf ben ik ervan overtuigd dat je geweldige foto’s krijgt.

Scroll naar boven