Hoe maak je mooiste babyfoto's op geboortedag van de baby

Hoe maak je de mooiste babyfoto’s op de geboortedag van jouw baby?

Als je met de voorbereiding voor de bevalling bezig bent is het een goed idee om wat tijd te nemen voor het plannen van de babyfoto’s die je op de geboortedag wilt nemen. Je hebt maar één keer de mogelijkheid om babyfoto’s te maken van dit bijzondere moment. Het is dus handig om voorbereid te zijn voor als het grote moment aanbreekt.

Foto’s maken op de geboortedag van je baby

Zelfs als je normaal al je foto’s met je telefoon maakt is het een goed idee om een aparte digitale fotocamera mee te nemen op de geboortedag van je baby. De kwaliteit van camera’s in telefoons wordt steeds beter. Maar voor het; ‘één keer in je leven moment’ van de geboortedag van je baby is een zo goed mogelijke digitale camera aan te raden.

Veel ouders kopen in de aanloop naar de geboorte van hun baby een nieuwe camera. Dit is een goed idee maar let erop dat zowel jij als je partner goed vertrouwt zijn met de werking van de camera. Nog even het instructieboekje doorlezen of alle knopjes indrukken en uitproberen op het moment waarop het wonder gaat gebeuren is niet handig blijkt uit veel mensen hun ervaring.

Zorg voor een volle accu en een leeg geheugenkaartje. Een extra geheugenkaartje en eventueel een extra accu is aan te raden. Een error op het geheugenkaartje of een lege accu is een ramp op de geboortedag zelf. Het brengt stres met zich mee en als je hierdoor de babyfoto’s die je wilt maken mist is het lastig jezelf achteraf vergeven.

Vooraf alles doornemen en klaarzetten geeft je op de geboortedag zelf veel rust en vaak ook de mooiste babyfoto’s.

De leukste geboortedag babyfoto’s

Zelfs als je normaal de beste fotograaf van de familie bent is hulp bij het maken van babyfoto’s op de geboortedag vaak nodig. Maak een lijst met babyfoto’s die je graag wilt hebben en geef deze aan de persoon die de foto’s gaat maken. Hieronder vind je leuke mogelijkheden voor babyfoto’s die je kunt maken op de geboortedag van je baby.

Voorbeelden leuke baby geboortedag foto’s

 • De dokter die de baby vasthoudt net na de geboorte
 • Het doorknippen van de navelstreng
 • Baby die gewogen wordt op de weegschaal
 • Baby voor het eerst bij mama
 • Baby voor het eerst bij papa
 • Baby bij broertje en/of zusje
 • Baby met mama, papa en eventuele broertjes en zusjes
 • Baby met de eerste bezoekers zoals bijvoorbeeld opa en oma
 • Details zoals voetjes, handjes, oortjes en haartjes van je baby
 • Close up foto van het gezichtje van de baby
 • De baby tijdens het voeden
 • Baby met speciale cadeaus die hij/zij heeft gehad
 • Het bord waar de naam van het ziekenhuis op staat (boven de ingang)
 • Het kamernummer van de geboortekamer van je baby
 • Een foto van de klok in de kamer op bepaalde momenten zoals; het beginnen van de bevalling, het geboortetijdstip en eventueel het tijdstip dat jullie het ziekenhuis verlaten.
 • Andere details van apparaten die worden gebruikt, het bed en andere spullen die in de geboortekamer aanwezig zijn.

Flitsgebruik bij het maken van babyfoto’s op de geboortedag

Zet tijdens het maken van babyfoto’s in een ziekenhuis de flits uit en probeer zoveel mogelijk licht door de ramen binnen te laten komen door bijvoorbeeld de gordijnen open te doen. Als je ’s avonds of in het donker bevalt, probeer dan zoveel mogelijk het licht van de lampen te gebruiken.

Baby’s raken vaak gestrest van een flits en de glimmende vlek die het veroorzaakt op het hoofdje van je baby wordt vaak niet als erg charmant ervaren. Het licht dat de flitser geeft, zorgt ook vaak voor lelijke schaduwen op je leuke babyfoto. Als er niet genoeg licht is om scherpe babyfoto’s te maken kun je gerust gebruik maken van de flitser op je camera. Zet hem dan aan. Je hebt hem dan nodig om goede babyfoto’s te kunnen maken.

Babyfoto’s van details zoals handjes en voetjes van je baby

Het kan voorkomen dat je camera niet dichtbij genoeg kan scherpstellen als je babyfoto’s wilt maken van de voetjes en bijvoorbeeld handjes. Op elke camera zit een macro functie. Vaak staat er een bloemetje getekend bij deze functie. Als je de macro functie aanzet kan je camera dichterbij scherpstellen. Met de macro functie aan lukt het maken van foto’s van details van je baby zoals handjes en voetjes vaak veel beter.

Vergeet niet om de macro functie uit te zetten als je klaar bent met het fotograferen van details zoals handjes en voetjes van je baby. Als je van te voren hebt opgeschept dat je precies weet wat je gaat doen met macro functie en al, dan is het achteraf best vervelend dat de foto’s van de voetjes en handjes perfect zijn en alle andere foto’s er niet goed uitzien omdat de macro stand nog aan stond..

Scroll naar boven