Hoe maak je mooiste babyfoto's van pasgeboren baby

Hoe maak je de mooiste babyfoto’s van je eigen pasgeboren baby?

Elke fotograaf die je het vraagt zal zeggen dat pasgeboren babyfoto’s maken lastig is. Er is veel oefening voor nodig en vooral veel geduld. Babyfoto’s maken van je eigen pasgeboren baby is vaak nog lastiger. Veel moeders zijn nog moe en als je veel geduld nodig hebt is moe zijn meestal niet de ideale situatie. De ene pasgeboren baby is makkelijker te fotograferen dan de andere. Sommige baby’s willen alleen maar eten als je in de buurt bent terwijl andere baby’s heel veel slapen waardoor het maken van babyfoto’s makkelijker is.

8 Tips voor het maken van babyfoto’s van je eigen pasgeboren baby

 1. Begin vroeg met het maken van pasgeboren baby foto’s

  Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Nadat je bent bevallen is je camera pakken misschien wel het laatste dat je wilt doen. Maar babyfoto’s maken van een pasgeboren baby is het makkelijkst in de eerste 10 dagen. In de eerste 10 dagen slapen baby’s nog veel en krullen ze zichzelf nog op. Na de eerste 10 dagen worden baby’s makkelijker wakker en begint de ontwikkeling van baby acne.

 2. Warmte is belangrijk voor pasgeboren baby’s

  Zet de verwarming aan of de ventilators uit als je foto’s gaat maken van je pasgeboren baby. Je pasgeboren baby slaapt beter als het warm is. Voor jou voelt het misschien oncomfortabel warm maar voor je baby is dit heerlijk. Er bestaan speciale warmtematjes die je onder een kleed kunt leggen waar je pasgeboren baby op ligt. Let er op dat het niet te warm wordt voor je baby en zorg ervoor dat de hele omgeving warm is en niet alleen één plekje als je de pasgeboren babyfoto’s gaat maken.

 3. Creëer een prettige sfeer met geluid

  Zorg voor een geluidje waar je pasgeboren baby zich prettig bij voelt. Bij de meeste pasgeboren baby’s werkt een hartslag geluid of regengeluid het beste. Er zijn apparaatjes op de markt die continu zo’n geluid geven en ook zijn er vele apps voor je telefoon die hiervoor geschikt zijn. Soms is een extra speakertje voor je telefoon handig. Deze kun je iets verder weg zetten omdat het geluid iets harder kan en zo hoeft je telefoon ook niet in het beeld te liggen als je de pasgeboren babyfoto’s gaat maken.

 4. Pasgeboren baby’s poepen en plassen

  Vaak zijn pasgeboren baby’s het schattigste als ze naakt zijn. Hou er rekening mee dat jouw pasgeboren baby gaat poepen en plassen tijdens het maken van de babyfoto’s. Ook het dekentje waar je baby op ligt of de kleertjes die je je baby aantrekt zullen niet gespaard blijven van poep en plas. Zorg er dus voor dat er iets onder het kleedje ligt waar je pasgeboren baby op ligt zodat je eigen matras of meubels beschermt zijn tijdens het maken van de pasgeboren babyfoto’s.

 5. Close ups van details zoals handjes en voetjes

  Kom lekker dichtbij en maak pasgeboren babyfoto’s van die kleine handjes, voetjes en andere details. Een camera kan goed dichtbij scherpstellen als je de macro functie van je camera inschakelt. Vooraf uitzoeken hoe deze functie werkt zorgt ervoor dat je niet hoeft te klungelen op het moment dat je de babyfoto’s van je pasgeboren baby gaat maken. Schakel de macro functie weer uit als je klaar bent met het fotograferen van de details van je baby. Het maken van normale foto’s met de macro stand aan is geen succes en je zult niet de eerste zijn die vergeet de macro stand weer uit te schakelen tijdens het maken van babyfoto’s van een pasgeboren baby.

 6. Geduld, geduld, geduld

  Geduld is waarschijnlijk ver te zoeken nadat je een bevalling hebt meegemaakt en weinig slaap hebt gehad. Maar geduld is de sleutel tot succes bij het maken van babyfoto’s van een pasgeboren baby. Als je je pasgeboren baby in een bepaalde pose wilt leggen bij het maken van babyfoto’s moet je baby slapen om dit voor elkaar te krijgen. Zorg ervoor dat je pasgeboren baby in een diepe slaap is voordat je dit probeert. Overhaast niets! Als je dit toch doet kun je voordat je het doorhebt helemaal opnieuw beginnen. Als je pasgeboren baby niet zijn/haar dag heeft probeer het maken van de pasgeboren babyfoto’s dan gewoon de volgende dag weer.

 7. Zorg voor hulp bij een pasgeboren baby fotoshoot

  Als je zelf babyfoto’s gaat maken van je pasgeboren baby is iemand die je helpt een must. Jouw handen hebben de camera vast. Je hebt dus altijd een paar extra handen nodig die je helpen met de dingen die nodig zijn en die ervoor zorgen dat je pasgeboren baby veilig is tijdens het maken van de pasgeboren babyfoto’s.

 8. Veiligheid eerst

  Doe geen rare dingen met je pasgeboren baby om een leuke foto te krijgen. Breng je pasgeboren baby niet in gevaar. Iedereen heeft de super, geweldige babyfoto’s gezien van baby’s in mandjes en op weegschalen. Laat dit over aan professionele fotografen die hier ervaring mee hebben. In de meeste gevallen hebben de pasgeboren baby’s nooit in deze accessoires gelegen tijdens het maken van de babyfoto’s maar is dit achteraf met fotobewerkingssoftware gemaakt. Verzeker jezelf ervan dat de veiligheid van je pasgeboren baby altijd op de eerste plaats komt tijdens het maken van pasgeboren babyfoto’s.

Spullen die je bij de hand kunt hebben tijdens het fotograferen van een pasgeboren baby

 • Babydoekjes
 • Desinfecterende handgel
 • Schoonmaak doeken en/of hydrofiel luiers
 • Kleden, doeken en handdoeken
 • White noise apparaatje of telefoon app
 • Verwarming en eventueel verwarmingsmatje
 • Genoeg licht (het liefst daglicht maar anders is een extra lamp ook goed)

Als je al het bovenstaande in acht neemt komt het helemaal goed met de babyfoto’s van je eigen pasgeboren baby. Voorbereiding is de sleutel tot succes bij het maken van pasgeboren babyfoto’s. Als je alles goed hebt voorbereid en geoefend hebt ben je tijdens het fotograferen van je pasgeboren baby op je gemak en gaat het maken van de babyfoto’s altijd het beste.
Heel veel plezier met het maken van je eigen pasgeboren babyfoto’s!

Scroll naar boven