leukste babyfoto's van een 5 tot 6 maanden oude baby maken

Ontdek de leukste babyfoto’s die je van een 5 tot 6 maanden oude baby kunt maken


Baby’s van 5 en 6 maanden oud kunnen vaak relatief makkelijk op de foto worden gezet maar het kan ook al iets lastiger zijn. Er zijn baby’s die in de 5e of 6e maand al beginnen met kruipen. Als dit het geval is bij jou neem dan veel babyfoto’s van kruipende voetjes en alle situaties waarin jou baby heel hard zijn/haar best doet om vooruit te komen.
Als jouw baby nog niet kruipt is dit waarschijnlijk de laatste rustige fase voordat alles interessant is en beetgepakt gaat worden. Maak hier gebruik van en maak nog even zoveel mogelijk babyfoto’s als je kan.

Babyfoto’s die je niet wilt missen in de 5e en 6e maand van het leven van je baby

 • Zittende baby

  Als je baby kan zitten is dit een geweldig moment om foto’s van te maken. Voor het eerst kan hij/zij zichzelf zittend vermaken. Maak hier op verschillende plekken in het huis en buiten babyfoto’s van. Voordat je het weet is deze fase voorbij, heb je geen rust meer en ren je continu achter je baby aan. Vergeet hierbij de ooghoogte les uit de CheezzBaby cursus babyfotografie niet te gebruiken.

 • Baby die aan het eten is

  Veel baby’s beginnen rond de 5e en 6e maand met het eten van vast voedsel. In een fotoalbum is niets leuker dan een paar babyfoto’s van je baby’s gezichtje volgesmeerd met voedsel. ’s Avonds is het vaak donker en dit maakt het fotograferen moeilijker. Probeer wat leuke babyfoto’s te maken tijdens het eten overdag als er nog daglicht is. Dit geeft vaak het mooiste resultaat.
  Als er broertjes of zusjes zijn die graag willen helpen zorgt dit vaak voor de leukste babyfotomomenten. Als ze dit kunnen laat je hun het eten geven en pak je zelf je camera om dit unieke moment vast te leggen.

 • Baby die om rolt

  Met 5 à 6 maanden kunnen de meeste baby’s zich omrollen en dat is altijd een super schattig moment. Leg je baby op een mooi deken op bed en doe de gordijnen helemaal open om zoveel mogelijk daglicht te kunnen gebruiken tijdens het maken van deze babyfoto’s.

 • Bewustzijn van jouw baby

  Baby’s worden in de 5e en 6e maand steeds meer en meer bewust van hun omgeving. Zorg ervoor dat je hun verwondering en intense concentratie vastlegt met leuke babyfoto’s. Het staren naar speelgoed, volwassenen of nog leuker; andere baby’s zijn later altijd een favoriet om terug te kijken.

 • Baby details zoals speelgoed, kleedjes en herkenbare momenten

  Details zijn op elk moment in het leven van je baby leuk om vast te leggen. De dikke armpjes en beentjes, speelgoed en kleedjes waar ze dol op zijn doen het altijd goed. Als je baby verkouden is, is dit ook altijd een goed moment voor een babyfoto die je later doet herinneren aan die slopende momenten van deze periode.

 • Dagelijks leven van je baby

  De meeste ouders weten niet waar ze tijd vandaan moeten halen. Heb je je camera niet bij je, pak dan je telefoon en leg alle leuke dagelijkse dingen vast met je telefoon. Zelfs ik als fotograaf maak de meeste babyfoto’s met mijn telefoon. Laat geen moment ongemoeid om een babyfoto te maken. Later ga je hier heel blij mee zijn.

Heel veel fotoplezier!

Scroll naar boven